25 juuli 2016

Karin Slaughter "Kisscut" (Grant County II)

Tegemist on sarja teise raamatuga ning sündmused jätkuvad neli kuud pärast "Blindsighted'is" toimunut. Sara ja Jeffrey üritavad ikka veel oma suhet korda saada ning lepivad kokku laupäevaõhtuse kohtamise kohalikus rulluisutamise saalis. Ilusti alanud õhtu saab traagilise lõpu, kui teismeliste tüli kulminiseerub relva väljavõtmisega ning Jeff on sunnitud noort tüdrukut Jenny Deaver'it tulistama. 
Lahang näitab, et Jennyt oli juba pikalt füüsilise ja seksuaalse väärkohtlemise all kannatanud. Lugu läheb aina räpasemaks ja vastikumaks, sest mängu tulevad pedofiilid ning lastepornoga äritsejad ja päevavalgele tulevad saladused ajavad lugejal lihtsalt südame pahaks.
Kõrvaltegelastest Lena Adams ei suuda tookord läbielatut unustada, see kummitab teda, kuid naine ei taha abi otsida ning leiab hoopis alkoholist lohutust. Ühelt poolt oleks teda nii väga raputada tahtnud, et noor inimene lõpuks ometi mõistuse pähe võtaks, teiselt poolt sain aru, et viimased kuud (õe surm ning röövimine ja vägistamine) polnud kerged üleelamised ning Lena reaktsioon on mõistetav. Siiski oli kurb lugeda, kuidas Lena kõikide temast hoolivate inimeste abikatsed eemale tõukas.
Kriminullina on see väga hea raamat ning käsitluse all olevad teemad on sellised, mis ei peaks küll kedagi külmaks jätma. Kuid, Karin Slaughter ei oska romantilisi stseene kirjutada, Sara ja Jeffrey vahelised dialoogid on naiivsed ja lapsikud, kui aus olla, siis ega ma neid lõpuks enam lugenudki. Muus osas soovitan.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Vergiss mein nicht"

Goodreadsi hinnang: 5/5 (tegelik 4.5)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar