23 veebruar 2016

Rainbow Rowell "Fangirl"

Kaksikud Wren ja Cather on tohutu suured Simon Snow (maagilise raamatutesarja peategelane) fännid ja Cath kirjutab juba aastaid Simoni teemalist fanfictionit. Õed on alati olnud lahutamatud ja maailma raskustega üheskoos silmisti seisnud, kuid nüüd kolledžisse minnes nõuab Wren, et nad elaksid üksteisest eraldi, leiaksid uusi sõpru ning õpiksid üksi hakkama saama. Wran siseneb koolimaailma täie hooga, kuid Cathi jaoks on uus algus keerulisem, sest ta on alati eelistanud varjus olemist.
"Fangirl" on Instagramis nooremate lugejate hulgas väga populaarne raamat ja mind tõsiselt huvitas, kas see on ka hea. Lugesin läbi ja nüüd saan täiesti aru, miks see nii paljudele meeldib. Esiteks on käsitletavad teemad väga aktuaalsed  - uude kooli minek ja sõprade leidmine, vanemate lahutus ning noorte alkoholism jne., kuid põhirõhk on siiski Cathi eneseleidmisel ja arenemisel. Senini on ta identiteet olnud suuresti seatud fanfictioni loo autorina, mida ta kohustundlikult kirjutab, kuid ta peab mõistma, et hea kirjanik suudab midagi luua ka ilma "varastatatud" tegelaste ja maailmata.  Raamatu lõpus on Cathil vaja teha tõsine valik oma loo ja koolitöö lõpetamise vahel ning ta kaalub tõsiselt kooli ignoreerimist. Ta peab leidma tasakaalu hobi, poiss-sõbra, pereprobleemide ja kooli vahel. Kas ja kuidas ta seda suudab, selgub raamatust. Teiseks tuleb kiita autori kirjutamisstiili, see on ladus ja lõbus.
Tegelikult huvitab mind hoopis, kuidas Cathil edasi läheb, nüüd kus viimane Simoni raamat ilmunud on, aga sellest antud raamatus ei kirjutata.

PS. "Fangirl" on sel pildil koos Videviku sarja raamatutega meenutamaks minu suurt kirjanduslikku armastust. Mul on nii meeles, kuidas "Noorkuud" lugesin ja oma vaese abikaasa öösel nuttes üles ajasin, sest Edward jättis Bella maha. Paar tundi hiljem ajasin ta uuesti üles, vaid selleks, et öelda, et nüüd on kõik korras, sest Edward tuli tagasi. Vaene mees ei saanud üldse aru, mis toimus. Suurem vaimustus on möödas, aga sel raamatusarjal on mu südames alati eriline koht. Team Edward!
Minu silmis ongi "Fangirl" austusavaldus kõigile neile, kes on kunagi mõnesse raamatutegelasse nii kõrvuni armunud olnud, et liiguvad maailmas ringi vaid lootuses, et see inimene kuskil reaalselt vastu kõnnib.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 4/5 (ma ei pannud 5 punkti vaid seepärast, et mulle ei meeldinud Simon Snow peatükid)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar