11 veebruar 2016

Charlie N. Holmberg "The Glass Magician" (The Paper Magician II)

Ceony jätkab oma paberimaagia õpinguid, kuid on väga pettunud, et tema ja Emery pole romantiliselt mitte kuhugi edasi liikunud. Kui ilmuvad välja kaks Lira "kaastöölist", Grath ja Saraj, siis hoiatavad kõik Coenyt, et ta neist eemale hoiaks, kuid loomulikult ei kuula ta kedagi ning seab oma hoolimatusega ohtu nii iseenda kui teiste inimeste elu.
Järgede puhul on võimalus, et lugu läheb kas paremaks või halvemaks. Samale tasemel jäämisest ma sel korral ei räägi. Kui ma juba esimese osa puhul heitsin autorile mõningaid puudujääke ette, siis oli vähemalt raamatu algidee huvitav (esimesest raamatust kirjutasin siin.) Triloogia teises osas suutis autor sellegi ära rikkuda. Esimese raamatu Ceony oli arukas tegelane, nüüd on ta lihtsalt rumal ja lapsik. 
Meile pakutakse üks peatükk ka Emery silmade läbi, küllap näitamaks, et tal ikkagi on tunded Ceony vastu, aga ta on sunnitud neid varjama kuna õpetaja ja õpilane ei tohi omavahel suhetes olla. Mõttes loeb ta neiu häid omadusi üles ja põhiosa moodustab Coeny oskus süüa teha. Kui see peaks olema baas kolmandaks raamatuks, siis ma pole päris kindel, kuhu see lõpuks välja jõudma peaks.
Lõppkokkuvõttes oli tüütu ja igav, suuremast osast libisesin lõpuks lihtsalt üle. Lootsin vist, et ehk läheb lõpuks paremaks, aga ei läinud.  Kolmandat osa ma ei loe.  

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 1/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar