06 veebruar 2016

Charlie N. Holmberg "The Paper Magician" (The Paper Magician I)

Ceony Twill on võlukunsti kooli õpilane. Kõigil õpilastel tuleb valida oma spetsiifiline võlukunsti valdkond ning Ceony kuuleb oma suureks õuduseks, et temal tuleb spetsialiseeruda paberimaagiale, st põhimõtteliselt paberi voltimisele ning hakata Emery Thane'i õpipoisiks.
Aja jooksul soojenevad Ceony tunded nii paberi kui esmapilgul pahura Mg. Thane'i osas. Nii, et kui Emery eksnaine paha maag Lira, sõna otseses mõttes mehe südame varastab, siis teeb Ceony kõik enda võimuses oleva, et süda üles leida, tagasi tuua ja Emery elu päästa. Selle retke käigus õpib ta Mg. Thane'i hoopis sügavamalt tundma kui ta kunagi arvanud oleks.
"The Paper Magician" oli mu lugemisjärjekorras päris pikka aega, sest kirjelduse järgi tundus põnev raamat olema. Tegelikult on ka, sest paberi voltimine võlukunstina on uus ja huvitav, kuid üks suur autoripoolne möödapanek rikub hea algideega raamatu minu jaoks ära. Mida ma selle all mõtlen? Raamatu alguses pole kordagi märgitud aega, millal tegevus toimub, seega eeldasin sündmuste ja dialoogi järgi, et kuskil tänapäeval. Üllatusega avastasin, et tegelikult on ajaks hoopis u. 100 aastat varem. Kuid kõik kõlab liiga tänapäevasena ja see teeb loo ka ebausutavaks. Kui raamatu sündmused toimuvad 19.., siis peaksid tegelased ka ajastule vastavalt käituma ja rääkima.
Sellegi poolest võtan ka triloogia järgmised osad kätte, sest tahan teada, kuidas lugu lõppeb.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Der Papiermagier"

Goodreadsi hinnang: 3/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar