23 detsember 2021

Cathy Bramley "Seltsis segasem"


"Seltsis segasem" peategelane on eralastehoidu pidav, äsjalahutatud Gina. Maja, milles ta elab ja töötab, kuulub vanemale naisterahvale Violetile. Viimase ootamatu surm toob kohale rahaahned sugulased Rebecca ja Dexteri, kes maja ja valdused (sh. Gina üürimaja) kiiresti rahaks teha tahavad. Nii ähvardabki Ginat ning Violeti endisi majakaaslasi Bingi ja Dephine't kodutuks jäämine ja selle asemel, et endale lihtsalt uus elukoht otsida, ei kavatse nad võitluseta loobuda ja otsustavad maja lahtiste uste päevi saboteerida. Nende püüdlused on nii edukad, et koos potensiaalsete ostjatega, lahkub ka Dexter (kellesse Gina on vahepeal armuda jõudnud).
Vabandan ette, aga see polnud minu raamat. 
Loo mõte meeldis mulle väga, kuid teostus kohe üldse mitte. Tegelaste valik oli huvitav, kuid mind segas autori stiil, sest ta suutis kõike, isegi traagilisi sündmusi mesimagusas võtmes kujutada. Olemuselt meenutas Libby Page'i "Brockwelli ujulat", mis minult samuti miinimumpunktid sai. Nii, et kui teile too meeldib, siis peaks ka see sobima, aga mulle ei lähe sellised raamatud peale.
Seda nimetatakse "hea tuju" raamatuks. Normimise mõttes võiks muidugi küsida, kas mõnda raamatut, mis pole just õpik, loetakse teadlikult halva tuju tekitamiseks, kuid minu hea tuju raamat on hoopis "Rasmus, Pontus ja Lontu".
Goodreadsi andmetel olen oma arvamusega vähemuses, seega palun ärge kuulake mind ja lugege ikka, kui huvitav tundub.

pealkiri:  "Seltsis segasem"
autor: Brambley, Cathy
tõlkija: Jälle, Ülle
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 378 (paberraamatu)
ilmumisaasta: 2021

ISBN-13: 9789916122518 (paberraamatu)

inglise keeles: "A Patchwork Family" (I-IV)
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 2/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar