31 detsember 2021

Betty Rowland "Mõrv Hazel House'is" (Sukey Reynolds I)


Saage tuttavaks kriminalist Sukey Reynoldsiga. Ta on lahutatud ja elab oma teismelise poja Fergusega kahekesi. Eksabikaasal on uus elukaaslane, keda Sukey-Fergus "hellitavalt" Lillekeseks kutsuvad. Sukey ise üritab oma töökaaslase Jimiga kohtama minna, aga nad ei saa kuidagi oma töögraafikuid vastavalt kohandatud.
Minu arusaamise poolest on kriminalist midagi CSI spetsialisti taolist, kes kuriteopaigas nii ohvrist kui stseenist pilte teeb, juhtlõngu otsib ja igasugu kahtlaseid materjale analüüsib. Sukey tööks näib olevat vaid piltide tegemine, kuid ta osutub üllatavalt kasulikuks. 
Hazel House'ist leitakse majaperenaise Lorraine Chanti laip. Naine on surnuks kägistatud. Politsei oletab, et tegemist võib olla röövmõrvaga, kuid tapetu abikaasa eitab seda võimalust. 
Kuigi raamatus olevad kuritööd on kõike muud kui leebed, on raamat pigem pehmekrimi žanrisse kuuluv. Mulle jäi mulje, et lahendusteni jõuti vaid tänu Sukeyle, puhtjuhuslikult ja õnnelike kokkujuhtumiste tulemusel. Kuid see pole üldse negatiivne aspekt. 
Sukey on vahelduseks väga sümpaatne politseinik. Kuigi lahutatud ja üksikema, ei ole autor talle kirjutanud ei alkoholiprobleemi, ega vastikuid lapsi. Fergus on meeldiv ja asjalik noormees. Loen meelsasti edasi.

pealkiri: "Mõrv Hazel House'is"
autor: Rowland, Betty
tõlkija: Lemetti, Piret
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 258 (paberraamatu)
ilmumisaasta: 2021 

ISBN-13: 9789916122648 (paberraamatu)

inglise keeles:"Death at Hazel House"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3.5/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar