30 detsember 2021

Adele Parks "Võidupilet"


Kujuta ette, et sa võidad loteriiga peavõidu, et sul on rohkem raha kui sa kunagi unistada julgesid, peaaegu 20 miljonit naela. Mis sa selle rahaga peale hakkad? Lähed poes peast segi ja ostad hullumeelse koguse luksuskaupu, aitad lähisugulasi ja sõpru või annetad ära? Just sellise probleemi otsa raamatu peategelased Lexi ja Jake satuvadki.
Enne seda saatuslikku laupäeva ostsid nad alati lotopileti  kolme perekonna peale, see oli nende sõpruskonna lõbus traditsioon, kuid just nüüd otsustasid sõbrad ringist välja astuda ning Lexi-Jake ostavad pileti vaid endale ja võidavadki! 
Niipea kui võit avalikuks tuleb, tabab neid rahanõudmiste laviin. Raha tulevad tahtma need sõbrad, kellega tavaliselt koos pileteid osteti ja jagamist ootavad ka võhivõõrad. Kõigile näib tunduvat, et sellise võidusumma on võitjatel moraalne kohustus seda teistega jagada. Lexi on sotsiaaltöötaja, ta saab ju ometi aru, et teistel on seda raha rohkem vaja? 
Ühiskonna reaktsioon lotovõidule ongi selle raamatu parim osa. Süžeeareng tundus ebausutav ning tegelastest meeldis mulle vaid Toma, kelle lugu mulle südamesse läks. 
Siiski lahe lugemine, mis paneb ennastki unistama ja suure jackpoti puhul lotopiletit ostma.

pealkiri: "Võidupilet"
autor: Parks, Adele
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 384 (paberraamat)
ilmumisaasta: 2021 (esmatrükk 2020) 

ISBN-13: 9789916122174 (paberraamat)

inglise keeles: "Just My Luck"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar