09 juuni 2018

Ann Rule "The Stranger Beside Me"


Pärast seda kui olin lõpetanud Ann Rule'i "Green River, Running Red: The Real Story of the Green River Killer - America's Deadliest Serial Murderer", läksin raamatupoodi ja ostsin täiesti teadlikult sama autori kõige esimese raamatu, seeriamõrvar Ted Bundyst (1946-1989), kes tappis ajavahemikus 1973-1978 Ameerika Washingtoni, Utah, Colorado ja Florida osariigis teadmata arvu naisi. Ta tunnistas üles 30 mõrva, kuid neid võib olla kuni 100. Ta mõisteti surma ning hukati 1989. aastal (https://et.wikipedia.org/wiki/Ted_Bundy).
Ann ja Ted töötasid koos nõustamistelefonis ning vaatamata vanusevahele said neist sõbrad. Kuigi pealkiri viitaks millegile enamale, siis on Ann igasugu romantilise suhte olemasolu eitanud. Minu arvates meenutas Ted Ann'ile hoopis ta venda (viimane sooritas enesetapu).
Sõprussuhe jätkus ka pärast seda kui Ted-Ann enam koos ei töötanud, nad käisid koos söömas ning pidasid pikki jutuajamisi. Hiljem kui Ted enne kohtuistungeid vanglas oli ning ta mõrvasüüdistused polnud veel teada, käis Ann tal ka külas (kas vanglas käiakse vaatamas või külas?) ning saatis suitsu-ümbrikute-margiraha. 
Raamat on üles ehitatud "süütu kuni on tõestatud vastupidi" ("innocent until proven guilty") põhimõtet meeles pidades. Kuigi lugejal on enne raamatu kätte võtmist muidugi teada, kes Ted Bundy oli ja mida ta tegi, siis ajaliin oli autori sõnul niisugune, et kui ta hakkas kirjutama raamatut seeriamõrvari "Ted" kohta, siis ei teadnud ta, et selleks kurjategijaks osutub ta endine kolleeg Ted Bundy. Usun, et seda avastust polnud tal kerge taluda. 
Oli jällegi huvitav raamat, uurin kindlasti, mida see autor veel kirjutanud on.

pealkiri: "The Stranger Beside Me"
autor: Rule, Ann
keel: inglise
kirjastus: Pocket Books
formaat: taskuformaat
lehekülgede arv: 625

ilmumisaasta: 2008 (esmatrükk 1980)
ISBN-10: 1416559590
ISBN-13: 9781416559597
 
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud 

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar