26 juuni 2018

Stephen King "The Outsider"


Pargist leitakse üheteistkümneaastase poisi surnukeha ning kõik tunnistajad näitavad inglise keele õpetaja ning laste sporditreeneri Terry Maitlandi poole. Politsei reageerib kiiresti ning Terry arreteeritakse. Ülekuulamisel selgub, et mehel on raudkindel alibi - ta oli sel ajal teises linnas ning seda kinnitavad nii tunnistajad, DNA kui video. Kuidas on võimalik, et üks ja sama inimene on üheaegselt kahes erinevas kohas?
Raamatu kõige hirmutavamaks elemendiks oligi tõdemus, et keegi uurijatest ei tahtnud uskuda, et mõrvariks oli teisik, mitte aga õige inimene. Kuidas sa tõestad, et sina ei tapnud kedagi?
Ütleksin, et "The Outsider" on King oma tuntud headuses, kuid mitte ülivaimustushuilgeid tekitav, seega ei usu ma, et see vanameistri tippteoste hulka kuuluma saab.  Lõpp meenutas mulle väga "It-i" ja see võrdlus on tegelikult halb, sest kahe raamatu võrdluses jääb käesolev alla. 
Muide, raamatus on üks Bill Hodges´i triloogiast tuttav tegelane ning ka viiteid seal toimunule. Ma ise pole neid raamatuid lugenud, seega ei oska hinnata kui palju need sisu rikuvad, kuid igaks juhuks hoiatan.

pealkiri: "The Outsider"
autor: King, Stephen
keel: inglise
kirjastus:  Scribner
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 561
ilmumisaasta: 2018
ISBN-10: 1501180983
ISBN-13: 9781501180989

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Der Outsider" (ilmub 27.08)

Goodreadsi hinnag: 4/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar