09 juuni 2018

Martin Pistorius "Ghost Boy: The Miraculous Escape of a Misdiagnosed Boy Trapped Inside His Own Body"


1988. aastal haigestus tollal kaheteistkümneaastane Martin Pistorius tundmatusse haigusesse. Esmalt kaotas ta hääle, siis ei söönud ta enam ja pooleteise aasta pärast oli poiss tumm ning ratastooli aheldatud. Arstid arvasid, et degeneratiivse haiguse tagajärjel on Martinil ka imiku mõistus. 
Ehkki ta keha ei reageerinud, ärkas Martini mõistus aegamööda üles, kuid liikumatu ja tummana ei saanud ta sellest kellelegi märku anda. Alles kümme aastat hiljem märkas üks terapeut, et Martin on tegelikult vaimselt ergas ning see tõi kaasa positiivse pöörde.
See raamat ongi Martini lugu ta enda sõnadega. Ta räägib lugejatele valusatest hetkedest, personali hoolimatust suhtumisest ning kõigest sellest, mille kohta me loodame, et neid olukordi ei eksisteeri. Samas pole see läbinisti masendav lugemine, sest pärast terapeudi avastust leiti võimalused, kuidas Martin teistega suhelda saaks. Praeguseks on ta abielus ning loonud veebidisainiga tegeleva ettevõtte.
See pole seda tüüpi raamat, mille poole ma tavaliselt vaatan, kuid mul on väga hea meel, et mitmed inimesed seda "Lugemise väljakutse" grupis tutvustasid. Martini lugu on lugemist väärt ja kui teil on rohkem huvi, siis soovitan vaadata ka temaga tehtud intervjuusid, meid leiab Youtubest päris rohkesti. Martin ja ta naine jätavad väga sümpaatse mulje ning ma soovin neile edaspidiseks edu ja õnne.

pealkiri: "Ghost Boy: The Miraculous Escape of a Misdiagnosed Boy Trapped Inside His Own Body"
autor: Pistorius, Martin
keel: inglise
kirjastus: Thomas Nelson
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 288

ilmumisaasta: 2013 (esmatrükk 2011)
ISBN-10: 1400205832
ISBN-13: 9781400205837
 
eesti keeles: "Nähtamatu poiss"
saksa keeles: "Als ich unsichtbar war"

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 


 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar