14 august 2023

Rebecca Yarros "Fourth Wing" (I)


Violet Sorrengail on habras ja väike naisterahvas, kes on kogu aeg arvanud, et tema tulevik on arhiivis töötada. Kuid ta ema, kindral Sorrengail ei taha sellest kuuldagi. Mis sellest, et ta noorim laps on füüsiliselt lohel sõitmiseks täielikult sobimatu, ema sunnib Violeti ikkagi sõjakooli loheratsurite gruppi kandideerima. Ja kui kindral nii ütleb, siis tuleb käsku täita. 
Järgneb üsna ettearvatav lugu, kus Violet saab kõigi talle ettevisatud raskuste ja katsetega hakkama ning lõpuks osutub kõigist kõige võimekamaks. Armukolmnurk on loomulikult samuti olemas. No, mida sa teed, kui su vihavaenlane nii vastupandamatult seksikas on.
Sisukirjeldust lugedes kartsin midagi Sabaa Tahiri "An Ember in the Ashes" sarja laadset, toimub ju sealgi tegevus sõjakoolis, kuid käesolev on tolle kõrval ikka väga leebe. 
Kuigi lehekülgi on sel teosel palju, jäi kõik pinnapealseks. Nüüd tagantjärele mõeldes tekib päris küsimus, millega autor need ära täitis, sest huvitav oli ja edenes hästi. 
Olin seda raamatut lugema asudes väga skeptiline, sest ülipopulaarsus ei pruugi alati headusega võrdsustuda. Olgu öeldud, et vaatamata eelpool olevale kriitikale, mulle "Fourth Wing" meeldis ja seda eelkõige (Violeti) lohede pärast. See pole kirjanduslik tipp, aga hea meelelahutus. Kõik armastavad nimetatud raamatut millegiga võrrelda, siis ütlen samuti kahe tegelaskuju nime - Edward ja Rhage.
Järgmine osa ilmub juba käesoleva aasta novembris ja mul on juba ettetellitud. 

pealkiri: "Fourth Wing"
autor: Yarros, Rebecca
kirjastus: Entangled Publishing, LLC (Red Tower Books)
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 500
ilmumisaasta: 2023

ISBN-10: 1649374046
ISBN-13: 9781649374042

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Fourth Wing"

Goodreadsi hinnag: 5/5




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar