01 juuli 2023

Stella Gibbons "Musta Masenduse talu"


Raamatu sündmused leiavad aset Inglismaal, kahe ilmasõja vahelisel ajal. Peategelaseks on noor neiu Flora Poste, kes peab pärast vanemate surma leidma võimaluse minimaalse sissetulekuga hakkama saada ja see plaan ei tähenda sugugi mitte ameti õppimist ning tööle minemist. Ta otsib oma sugulased üles ja kirjutab neile kõigile meeleheitlikud kirjad. Lõpuks otsustab ta Musta Masenduse talu kasuks, sest kui aus olla, siis muid vastuvõetavaid variante tal polegi.
Talus ootab teda ees pehmelt öeldes kirju seltskond inimesi. Aga Flora ei lase end nende kummalisusest heidutada, käärib käised üles ja hakkab kõigi elu ümber korraldama. Loomulikult saab ta sellega ideaalselt hakkama.
"Musta Masenduse talu" kuulub huumori kirjandusklassikasse (ärge laske end süngest kaanekujundusest eksitada) ja ilmus esmakordselt 1933. aastal. Autori eesmärgiks oli kirjutada tol perioodil populaarsete nn. taluromantika raamatute paroodia. See, kuidas ja kas see tal ka õnnestus, jäägu lugeja otsustada.
Naljataju on inimeseti väga erinev ja nii on vägagi võimalik, et see, mida mina naljakaks pean, ei suuda teisi isegi muigama panna ja vastupidi. Antud raamat suutis mind nii kulmu kergitama, muigama, kui ka laginal naerma ajada.
Lugege ja ärge unustage papagoid toita!

pealkiri: "Musta Masenduse talu"
autor:  Gibbons, Stella
tõlkija: Lemetti, Piret
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 304
ilmumisaasta: 2023 (esmatrükk 1933)

ISBN-13: 9789916125700

inglise keeles: "Cold Comfort Farm"
saksa keeles: "Cold Comfort Farm"

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar