15 august 2022

Catherine Moloney "Kuritegu koorikoolis"


St. Mary koorikooli territooriumilt leitakse kaks luustikku. Politsei eeldab kuritegu ja juhtumit asub uurima inspektor Gilbert Markham. Selgub, et aastakümneid tagasi läksid kolm koolipoissi kaduma, aga leiti vaid ühe laip. Kas leitud luud võivad kuuluda neile lastele? Markhami uurimine näitab, et koolis toimub midagi sünget, lapsed räägivad pimeduses liikuvast hirmutavast kujust. Vahepeal poelgi selge, kas tegemist on mõrvarliku kummituse või verejanulise tapjaga. Esimene variant tundus lugedes samuti täiesti võimalik.
Raamatu idee meeldis mulle väga, aga autori stiil ei istunud kohe üldse. Terve raamat on tsitaate täis pikitud ja dialoogid mõjuvad vanaaegsetena. See sobib küll kirikukooli õhustikku, kuid mitte tänapäevasesse kriminulli. 
Stiilist mööda vaadates, on siin tõesti hea krimilugu peidus. Nii, et jätan teie valida, kas tahate pingutada või mitte. Ma arvan, et kui sarja järgmine osa samuti tõlgitakse, siis loeksin juba huvist, et kas autor jätkab sama stiiliga, või muudab lähenemist.

pealkiri: "Kuritegu koolikooris"
autor: Moloney, Catherine
tõlkija: Noon, Eva
kirjastus: Eesti Raamat
formaat: pehmekaaneline

lehekülgede arv: 270
ilmumisaasta: 2022 (esmatrükk 2018)

ISBN-13: 9789916977149

inglise keeles: "A Crime in Choir" / "A Walking Shadow"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 2/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"*** 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar