18 august 2022

Blake Pierce "Kadunud" (I)


Usa Virginia osariigis tegutseb sarimõrvar, kes muudab oma ohvrid nukkude sarnaseks ja jätab nad siis kauni looduse keskele istuma. Kõige värskem tapetu on senaatori tütar ja nii saab juhtum kõrgendatud tähelepanu. FBI püüab küll kurjategijat tabada, kuid kellegil pole mõrvari mõtteviisi lahtimuukimiseks piisavalt oskusi. Ainuke, kes oskaks, on eriagent Riley Paige, kuid tema on oma eelmise juhtumi järel, haiguslehel. 
Kaks kuud tagasi tormas Riley ilma abiväge ootamata sarimõrvari ohvrit päästma ja naise vabastamise asemel, sattus ise samuti vangi. Lõpuks õnnestus nii temal, kui esialgsel ohvril põgeneda ja Riley'l mõrvar tappa, kuid mõtetes on ta ikka veel seal ruumis ning kahtleb, kas mees on ikka päriselt surnud. Kuigi Riley pole ilmselgelt valmis tööle tagasi minema, teeb ta seda siiski. Järgnevad sündmused näitavad selgesti, et ta oleks pidanud koju jääma ja oma traumaga tegelema, mitte aga järgmise sarimõrvari järele tormama.
Raamat mõjub telesarja episoodina, just mitte pikema ja põhjalikuma filmi, vaid alla tunni kestva osana. Sündmused liiguvad kiiresti, süvenemiseks ja loogika jaoks aega ei võeta ega anta. Näiteks pole usutav, et Riley teismeline tütar ei tea, mis emaga juhtus. Hea küll, üksikasjadest vaikiti, kuid üldjoonteski? Kuidas saab sellist asja tänapäeval varjata? 
Teiseks, Riley peaks olema nutikas ja tark, kuid pärast seda, kui ta juba kolmandat korda sama vea teeb, oli mul tema mõistuse suhtes kahtlusi. Esimene kord tormas ta uisapäisa mõrvarile sülle, hea küll, selle paneme õnnetu juhuse alla, kuid sellest mitte õppida ja kaks korda veel samasse ämbrisse astuda, pole just intelligentsuse näitaja.
Oli kiire lugemine ja kuigi see mõrvar tabati, jäi lõpp seriaali kombel õhku rippuma. Tahaks juba teada, kuidas edasi läheb. 

pealkiri: "Kadunud"
autor: Pierce, Blake
tõlkija: Jälle, Ülle
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 269
ilmumisaasta: 2022 (esmatrükk 2015)

ISBN-13: 9789916972540

inglise keeles: "Once Gone"
saksa keeles: "Verschwunden"

Goodreadsi hinnag: 3/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"***


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar