06 oktoober 2017

Daphne du Maurier "Armastuse hingus"

Raamatu alguses tutvume väikese tüdruku Jane'ga, kelle suureks unistuseks on merd sõita. Kuid naistele pole see lubatud ja nii tulebki tal suureks kasvades traditsioonilise soorolli juurde jääda - abielluda ning lapsed saada.
Kui Jane'l sünnib poeg Joseph, siis on kohe selge, et see laps teostab ema kunagise unistuse ja läheb merele. Joseph on oma vendadest väga erinev, kirglik, julm, metsik ning taltsutamatu (meenutas "Vihurimäe" Heathcliffi) ja kuulab vaid ema sõna. Loomulikult saabki poisist laevakapten, kes täiskasvanuna on täpselt sama ebameeldiv inimene kui lapsena. Joseph Coombelt hüppab lugu üle ta pojale Christopherile ning lõppeb viimase tütre Jenniferiga. 
Lühidalt öeldes, mulle see raamat ei meeldinud. Üldjoontes oli see tavapärane ja mitte uudne, kuid kõige enam häiris mind Jane'i ja Josephi suhe. Nende kahe vastastikune armastus ja kiindumus oli nii suur, et mõjus ebaloomuliku ja perverssena.
Kuna  "Rebecca" mulle kunagi väga meeldis, siis tahtsin autori teisigi raamatuid lugeda ning seepärast alustasin käesolevaga, mis juba peaaegu 20 aastat riiulil oma järge ootas, kuid pettusin. Loodetavasti on järgmised paremad.

pealkiri: "Armastuse hingus"
autor: Du Maurier, Daphne
keel: inglise
tõlkija: Mare Tonts
kirjastus: Perioodika
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 336
ilmumisaasta: 1998 (esmatrükk 1931)
ISBN-13: 5797906570


inglise keeles: "The Loving Spirit"

saksa keeles: "Die Frauen von Plyn"


Goodreadsi hinnag: 1.5/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar