21 juuni 2017

Ulrike Schweikert "Das kastilische Erbe" (La Caminata I)

Raamatus jooksevad kõrvuti kaks ajaliini. Tänapäeva München, kus lugu algab sellega, et ajakirjanik Isaura ostab antikvariaadist vana raamatu, mille autor  kirjutab 15. sajandi Hispaanias toimunud sündmustest ja kuninganna Isabel I-se* elust ning peidab end varjunime "La Caminata" taha. Kui Isaurale ootamatult Hispaania tädilt pärandus sülle kukub, siis kasutab ta juhust oma segase eraelu eest põgeneda ja varandust isiklikult üle vaatama minna. Loomulikult ei oska ta isegi aimata, millised avastused teda seal tegelikult ees ootavad. 
Teine liin viibki meid 15. sajandi Hispaaniasse, kus õuedaam Jimena lapsest peale printsess Isabeli saadab. Jimena kirjeldab Isabeli elu enne troonile asumist ning abielu Fernandoga.
Kuigi lugedes sain juba alguses aru, et tegelastel peab omavahel mingisugune seos olema, tundus mulle, et tegelikult oleks raamat ainult võitnud sellest, kui kirjanik oleks ühele ajaliinile truuks jäänud. Nende omavaheline seos oli kuidagi otsitud ja antud juhul meeldis mulle Isabeli lugu rohkem, sest see oli põhjalikumalt läbi mõeldud ja lahti kirjutatud. Isauraga juhtunus polnud tegelikult midagi uut ning see "päranduse" osa (kes on lugenud, see teab, millele viitan), oleks võinud ka olemata olla.
Tegemist on triloogia esimese osaga ja ootan juba põnevusega, mida järgmine raamat toob, sest tegevus peaks toimuma mu lemmiklinnas Granadas.  
 
pealkiri: "Das kastilische Erbe"
autor: Schweikert, Ulrike
keel: saksa
kirjastus: Blanvalet
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 608
ilmumisaasta: 2012
ISBN-10: 3764503181
ISBN-13: 9783764503185

eesti keeles: pole ilmunud
inglise keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3.5/5  


* Isabel I (1451-1504) oli  Kastiilia kuninganna aastatel 1474–1504 ning abielus Aragóni krooni valduste kuningas Fernando II-ga. Nende abielu pani aluse Hispaania poliitilisele ühendamisele. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar