28 juuni 2017

Bobbie Peers "William Wenton and the Impossible Puzzle" (I)

William Wenton elab juba viimased kaheksa aastat koos isa ja emaga Norras. Enne seda elasid nad Inglismaal, kuid William ei tea siiani, miks nad ootamatult kotid pakkisid, Norra kolisid ning nüüd varjunimede taha peituvad. Ta ei mõista sedagi, miks ta oma huvi ja annet eriliste koodide lahendamise vastu varjama peab. 
Ühel päeval tuleb linna rändnäitus, millest William ei suuda end kuidagi eemale hoida ning kui ta lahendab Võimatuse ehk maailma kõige keerulisema koodi, on ta elu ühtäkki tõsises ohus.  
Norra lapsed valisid Bobbie Peersi raamatu 2016. aastal oma lemmikraamatuks ning nüüd on William Wenton asunud "maailma vallutama". Kuna "Lüriidiumivargast" on Facebooki Lugemise väljakutse grupis viimasel ajal väga palju juttu olnud, siis tahtsin samuti lugeda ja ise otsustada, millega on tegemist. 
Hea ja kiire lugemine oli, kuid ilmselgelt pole ma raamatu sihtgrupp. Täiskasvanud lugejana häiris mind stereotüüpsus, mida laps tähelegi ei paneks. Kuid see on hea (poiste)raamat ning seepärast annan selle oma pojale edasi. Usun, et talle meeldib, sest Paxi sari tundus talle hirmus.

pealkiri: "William Wenton and the Impossible Puzzle"
autor: Peers, Bobbie
keel:inglise
kirjastus: Aladdin
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 272
ilmumisaasta: 2017 (esmatrükk 2015)
ISBN-10: 1481478257
ISBN-13: 9781481478250

eesti keeles: "Lüriidiumivaras"
saksa keeles: "William Wenton 1: William Wenton und die Jagd nach dem Luridium"

Goodreadsi hinnag: 4/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar