24 september 2023

Alice Feeney "Daisy Darker"


Daisy Darker on väga eriline - ta sündis katkise südamega, mistõttu võib ta iga hetk surra. Perekonda kuuluvad veel isa Frank ja ema Nancy, kaks vanemat õde, Rose ning Lily ja vanaema ehk Nana. Kõrvaltvaadates tundub kõik ilus, kuid tegelikult on tegemist väga düsfunktsionaalse perekonnaga, kus ei ole ühtegi meeldivat inimest.
Nana sünnipäev on 31. oktoobril, mil Usas tähistatakse Halloweeni. Terve pere (lisandunud on endine naabripoiss Conor ja Lily tütar Trixie) tuleb koju ta 80ndat sünnipäeva pidama. Kunagi ennustati Nanale, et ta ei ela kauem, kui kaheksakümne aastaseks ja nii ei tule lugejale erilise üllatusena, kui ta täpselt keskööl sureb. Kuid lisame nüüd siia, et Nana maja asub üksikul saarel, kust ei ole tõusu pärast veel tunde võimalik lahkuda ning tegemist polnud loomuliku surmaga, vaid hoopis mõrvaga. Hakkab juba looma, eks ju? 
See on raamat, mida tuleks lugeda ühe hooga, mitte jupikeste kaupa, sest vaid nii on lugu kõige mõjuvam. Mina lugesin mitmel päeval ja natuke kahetsen oma valikut, sest nii oli mul aega loetu üle järelemõelda ja analüüsida. 
Lõpus on kolm suurt avastust. Autor on saanud inspiratsiooni ühes väga kuulsast kriminullist ja toda teost hästi tundes, polnud "Daisy Darker" mõnes mõttes nii suur üllatus, kui autor võibolla lootis. Teise arvasin samuti ära, kuid kolmas tuli tõepoolest üllatusena. 
Soovitan, see oli mõnusalt hirmutav ja köitev raamat.

pealkiri: "Daisy Darker"
autor: Feeney, Alice
kirjastus: Flatiron Books
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 352
ilmumisaasta: 2022

ISBN-10: 1250877067
ISBN-13: 9781250877062

eesti keeles: "Daisy Darker"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar