17 september 2023

Colin Walsh "Kala"


Lugu "masendavast" Iirimaa väikelinnast, kus elavad kuus teismelist sõpra - Kala (õige nimega Katherine), Helen, Joe, Mush, Aiofe ja Aidan. Ühel päeval kaob Kala jäljetult ning keegi ei tea, mis temaga juhtus. Viisteist aastat hiljem saavad Helen, Joe ja Mush kodulinnas jälle kokku. Helenist on vahepeal saanud vabakutseline ajakirjanik, Joe'st muusik ja Mush töötab siiani ema kohvikus. Just sel ajal leitakse metsast Kala maised jäänused ning tema, nüüd juba mõrvajuhtum, tuleb uuesti päevakorda. 
Eestlasele on raamatu pealkiri huvitekitav, kuid siiski pole antud teoses üldsegi mitte veeolenditest juttu. "Kala" räägib elust kohas, kus su päritolu määrab su tuleviku ning rahuliku pealispinna all lokkab kuritegevus.
Loos on kolm jutustajat ning minevik ja olevik vahelduvad nii sujuvalt, et lugeja peab ise hoolikalt järge pidama, et aru saada, millal üks või teine sündmus toimub. 
Colin Walsh oskab väga hästi kirjutada ja põnevust üles kerida. Mulle väga meeldis, aga raamatut läbisaades olin pettunud,  Ei teagi, mida lõpult ootasin, aga tundsin, et mind on kuidagi petetud, eelnev oli nii hea, et ootasin vist erakordsemat lahendust. Siiski soovitan julgelt!

pealkiri: "Kala"
autor: Walsh, Colin
kirjastus: Doubleday
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 416
ilmumisaasta: 2023

ISBN-10: 0385549636
ISBN-13: 9780385549639

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar