15 juuni 2022

Jana Vagner "Elusad inimesed" (II)


Järg raamatule "Vongozero".
Üksteist inimest, kaheksa täiskasvanut ja kolm last on edukalt onni kohale jõudnud. Niipea kui ilmnevad põgenemisplaani puudujäägid - toiduainetest ei piisa, suitsu ei ole ja igav on ka, hakkab pääsemisest tekkinud õnnetunne hajuma. Keegi ei tea, kui kauaks tuleb sellisesse eraldusse jääda ja mis üldse edasi saab. Osadel on vähemalt lapsed, kelle eest hoolitseda, teised vaatavad, et oleks süüa ja kütet, aga mõned sülitavad lihtsalt lakke. Pole midagi imestada, et niisugusel pinnal lahkhelid tekivad.
"Elusad inimesed" on "Vongozerost" erinev. Kui viimast lugedes tuli palju äratundmishetki, siis on mul ülihea meel, et käesoleva raamatu kohta, sama öelda ei saa. Viirus küll laastas maailma, aga kuhugi kaugele me põgenema ei pidanud ja elasime rahulikult oma kodus edasi. "Elusad inimesed" on minu jaoks hullem stsenaarium, ma ei kujuta ette sellist keset metsa elamist. Midagi teha ei ole, süüa ei jätku ja lisaks olla sunnitult samas ruumis inimestega, kes mulle isegi tavaolukorras ei meeldi. Kuid, kes teab, kuidas ise samas olukorras käituksin.
Ideaalis võiks näha ka kolmandat raamatut, et teada saada, kuidas asi lõppeb, kuid ka selline lahtine lõpp on hea. Nii saab igaüks omale meelepärase versiooni ise välja mõelda. Soovitan.

pealkiri: "Elusas inimesed"
autor: Vagner, Jana
tõlkija: Peterson, Jaana
kirjastus: Varrak
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 264
ilmumisaasta: 2021 (esmatrükk 2013)

ISBN-13: 9789985353110 (paberraamatu)

inglise keeles: pole ilmnud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Varrak!"***

Samalt autorilt olen lugenud veel:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar