06 detsember 2017

Andreas Gruber "Todesfrist" (Maarten S. Sneijder I)


Raamatus tegutseb sarimõrvar, kes tapab oma ohvrid väga "eriliselt"- üks inimene leitakse tsementblokki valatuna, teine tinti uputatult, kolmas surnuks näljutatult jne. Müncheni politseiniku Sabine Nemezi ema on üks tapetutest ning see motiveerib naist mõrvarit taga otsima. Koos hollandlasest profileerija Maarten S. Sneijderiga juhtumeid analüüsides, avastavad nad, et mõrvar saab inspiratsiooni Heinrich Hoffmann lasteraamatust "Struwwelpeter" (eesti keeles: "Kolumats"), kus halvasti käituvaid inimesi äärmiselt julmalt karistatakse. Raamatus on kümme lugu ja jääb ainult oletada, et täpselt nii palju peaks lõpuks ka ohvreid kokku saama. 
Mul oli lapsepõlves kolm raamatut, mis mind hirmutasid või ei meeldinud. Üks neist oli jube "Kolumats" ja vot, nüüd ehitas Gruber terve oma kriminulli sellele lasteraamatule üles. Seega oli hirmuelement minu jaoks juba algusest peale olemas.
"Todesfrist" on jõhker, aga kummaliselt kütkestav raamat, mida ma lausa neelasin. Autori stiil laseb end väga kiiresti lugeda, kuid leebemate kriminullide armastajatele väga ei sobi, sest kohati on kirjeldused väga detailsed. Maarten S. Sneijderi (S-i ei tohi mingil juhul unustada) tegelaskuju on ilmselgelt Sherlock Holmesist inspireeritud ja tema kõrval jääb Sabine tavainimesena natuke kahvatuks. Jutustajaid on tegelikult mitu ning alguses on raske ajaliinides ja sündmustes orienteerida, kuid lõpuks saab kõik selgituse ja lahenduse. 
Olin vaimustuses ning tellisin järgmised kolm osa juba enne ära, kui käesolevaga lõpule jõudsin.

pealkiri: "Todesfrist"  
autor: Gruber, Andrea
keel: saksa 
kirjastus: Goldmann  
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 410
ilmumisaasta: 2013
 

ISBN-10: 3442478669
ISBN-13: 9783442478668


inglise keeles: pole ilmunud

eesti keeles: pole ilmunud



Goodreadsi hinnag: 5/5

*kaanepilt Goodreadsist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar