22 märts 2017

Kerstin Gier "Die Mütter-Mafia" (Mütter-Mafia I)

Emaks olemise kohta on kõigil oma arvamus ja arusaam ning kui üldiselt on enamikel inimestel ühesugune (või vähemalt sarnane) nägemus, siis tuleb mõnikord kokku puutuda selliste emmedega, kes lähevad asjades äärmustesse ning oma lapse suhtes kohe eriliste silmaklappidega ringi liiguvad. Just selliste naiste üle Kerstin Gier nalja teebki - emad, kes oma nelja-aastaseid üleliia arendada püüavad (erinevad keele- ja muusikatunnid jne.), iga oma liigutuse kohta mõnele teadusartiklile viidata oskavad ning ka pesuehtsad ninnu-nännutavad kanaemmed. Antud raamatus on nad koondatud eliitsesse "Emmede ühingusse", mis oma osalejaliikmeid ülihoolikalt valib. Kõik oleks ilus, kui need naised poleks silmakirjalikud ja õelad snoobid. 
Constanze abikaasa Lorenz teatab täiesti ootamatult, et tahab lahutust ning 14 aastat kestnud abielu ongi päeva pealt läbi. Naisel pole oma sissetulekut ja nüüd ka elukohta ja nii ei jäägi tal muud üle kui koos oma kahe lapsega (teismelise Nelly ning väikse Juliusega) surnud ämma majja kolida. Pärast lahutust tundub talle, et vajab emaks olemise osas toetust ning plaanib "Emmede ühinguga" liituda, kuid mõistab kiiresti, et ta enda uued sõbrad on hoopis asjalikumad ning emade maffia ongi sündinud. 
Kuigi oli detaile, mis mind natuke häirisid, näiteks see, et Constanze ainuke rahahankimise plaan oli suuremat elatusraha nõuda ning lõpuks ei saanud ma enam aru, kas ta ongi nii naiivne (loe loll) või mängib seda, pole ma juba tükil ajal midagi naljakat lugenud. Tegemist on triloogia esimese osaga ja kuigi olen kuulnud, et järgnevad raamatud pole enam sama hea, tahan kindlasti edasi lugeda, sest lugu jäi poolikuks. 

pealkiri: "Die Mütter-Mafia"
autor: Gier, Kerstin
keel: saksa
kirjastus: Lübbe
formaat:
pehmekaaneline
lehekülgede arv: 320
ilmumisaasta: 2014 (esmatrükk 2005)
ISBN-10:
3404170318 
ISBN-13: 9783404170319
 
eesti keeles: pole ilmunud
inglise keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar