30 juuni 2016

Åsa Larsson, Ingela Korsell "PAX - Der Fluch" (PAX I)

Mariefred pole tavaline unine Rootsi väikelinn. Selles asub  salajane maa-alune võluraamatukogu, mis toimib häid ja kurje jõude ligitõmbava magnetina. Kuigi mõlemad pooled tahavad ligipääsu kogus peituvatele saladustele, siis seni on ajad olnud rahulikud ja raamatukogu kaitsjad õde ja vend Estrid ja Magnar Mimer oma tööga ilusti hakkama saanud. Nüüd nende jõupingutustest enam ei piisa, sest Mariefredis on mustad jõud liikvel. Kui linna saabuvad kasuperekonda paigutatud vennad Alrik (11) ja Viggo (9) Delling, siis on Estrid ja Magnar veendunud, et poisid on neile appi saadetud. 
Sarja esimeses osas tuleb poistel võidelda needusega - keegi liigub Mariefredis ringi sauaga, mille otsa asetatud hobusepea inimesi oma tahtele allutab.
Lugemise väljakutse grupis on PAX sarja palju kiidetud, kuid seni polnud mul juhust seda lugeda, sest inglise keeles pole neid raamatuid veel ilmunud. Olin meeldivalt üllatunud - oli tõesti kaasahaarav ja põnev. Ainuke, milles ma natuke pettusin oli see, et raamatu lõpus põhiküsimusele "Kes on kurjam?" vastust ei saanud. Hiljem sain aru, et see polegi nii mõeldud, sest sarjas on plaanitud kokku 10 raamatut.

eesti keeles "Loitsusau" PAX: 1
inglise keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 4/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar