28 jaanuar 2013

Rachel Joyce "The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry"

Pealkirja järgi võiks arvata, et see on sügavalt religioosne raamat. Tegelikult on selles jumalast ja usust juttu üsna vähe.
Harold Fry on hiljuti pensionile jäänud tavaline meesterahvas, kes elab oma igapäeva rutiinis. Ühel päeval saab ta kirja oma kunagiselt töökaaslaselt Queenielt. Kirjas seisab, et tal on vähk. Harold kirjutab talle paar lauset vastu, kuid kirja posti viies otsustab impulsiivselt hoopis ise jala kohale minna, ta nimelt usub, et nii kaua kui tema kõnnib, Queenie ootab ja elab. Loomulikult pole ta 600 miiliseks teekonnaks üldse valmis, kuid jätkab kõigile takistustele vaatamata, kohtudes oma teel igasugu huvitavate inimestega.
Sammsammult selgub, et see omamoodi palveränd polegi mitte üksnes Queenie heaks, vaid  ka tema enda ja naise vahelise suhte päästmiseks. Teineteisest lahus olles on mõlemal aega meenutada ja mõelda ning valust üle saada. See raamat on natuke naljakas, südamlik  ja kurb üheaegselt. Kuid jällegi, kui vähiteema on Sulle liiga valus, siis ära parem loe.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Die unwahrscheinliche Pilgerreise des Harold Fry"

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar