22 oktoober 2023

Sally Page "Lugude hoidja"


Raamatu peategelane Janice on lugude koguja. Teda päriselt huvitabki, kuidas teistel läheb ning töö koristajana viib teda kokku erinevate inimestega. Igal kliendil on oma lugu, mõnel on see nukker, teisel jällegi rõõmsam. 
Tänu ühele oma kliendile satub Janice koristama eaka daami juurde, keda siinkohal nimetame "B-ks". Nende suhe on algusest peale väga keeruline, sest B. ei taha avalikult tunnistada, et tal on abi vaja ja teeb omalt poolt kõik, et Janice tööst loobuks. Sisimas teab B., et üksi ta enam hakkama ei saa, aga on liiga uhke, et seda tunnista. Nii mängib ta Janice'i uute lugude ihalusele ja meelitab ta tuhat ja üks öö muinasjutule sarnaselt igal korral osa salapärase naise loost rääkides, tagasi tulema.
"Lugude hoidja" on seda tüüpi raamat, millesse ma suhtun teatava ettevaatusega, sest mulle ei meeldi liiga ettearvatavad ja lääged lood. Käesolev seda õnneks polnud. Autor suutis piisavalt palju üllatavaid lahendusi sisse panna ja mitte täielikult oletatavas suunas liikuda. Mulle meeldis, et lõpuks võttis Janice end kokku ja muutis enda elu(loo) kulgu. Selle salapärase naise osa oleks minu poolest aga võinud ka välja jääda, selle funktsioonist saan aru, aga lugu ise mulle ei istunud. 
Hea lõpuga, soe ja südamlik raamat. 

pealkiri: "Lugude hoidja"
autor: Page, Sally
tõlkija: Arumäe, Ivika
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehkekaaneline
lehekülgede arv: 294
ilmumisaasta: 2023

ISBN-13: 9789916125847 

inglise keeles: "The Keeper of Stories"
saksa keeles: "Das Glück der Geschichtensammlerin"

Goodreadsi hinnag: 4/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!"**



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar