30 mai 2023

Ben Aaronovitch "Londoni jõed" (I)


Peter Grant on värske politsekooli lõpetanu, kes loodab oma karjääri alustada Londoni Metropolitan Police'i mõrvarühmas. Kahjuks teda sinna ei suunata ja nii näib Peteri tööalane tulevik väga igav välja. Seda kõike hetkeni, mil ta juhtub ühe mõrvajuhtumi tunnistajaga rääkima. Mis selles kummalist mõtlete te, politseinikud ju ikka räägivad sündmuste pealtnägijatega. Ega polekski, kui nimetatud tunnistaja, poleks kummitus. 
Veider vahejutum äratab peainspektor Thomas Nightingale'i tähelepanu. Nightingale'i lahendada on nn. salatoimikute juhtumid, need mida tavateadmistega selgitada ei saa ja Peter hakkab hoopis tema alluvuses tööle ning vabal ajal õpib maagiat ja ladina keelt.
Olen selle sarja raamatuid ikka aegajalt näinud, kuid lugemiseni pole kordagi jõudnud, sest kuidagi ei kõnetanud. Siinkohal aga suur tänu inimesele, kes jagas "Lugemise väljakutse" grupis suurt rõõmu, et esimene osa on nüüd ka eesti keeles ilmunud. Ostsin ja olin juba esimestest lehekülgedest peale vaimustuses. See raamat oli täpselt see, mida mul praegusel eluhetkel vaja, naljakas, põnev ja kohati piiripealse huumoriga. Kuigi ma jätkasin inglise keeles, tahaksin siiski ka eesti keelses tõlkes lugeda, sest see oli lihtsalt nii hea.

pealkiri: "Londoni jõed"
autor: Aaronovitch, Ben
tõlkija: Veelma, Sash
kirjastus: Tänapäev
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 408
ilmumisaasta: 2023

ISBN-13: 9789916173763

inglise keeles: "Rivers of London" / "Midnight Riot"
saksa keeles: "Die Flüsse von London"

Goodreadsi hinnag: 5/5 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar