22 aprill 2023

Tadhg Mac Dhonnagáin "Proua Lazare"


Raamatu nimitegelane Hana Lazare on Eestist põgenenud, juudi päritolu naine, kelle vanemad hukkusid holokaustis. Hana abiellus, perre sündis tütar Brigitte, kes suri kahjuks noorelt vähki, aga jättis endast maha väikese tütre. Brigitte tahtis, et ta laps kasvaks üles rangete juudi traditsioonide järgi ning vanavanemad annavad endast parima, et kadunud tütre soovi täita.
Lehekülgede arvu poolest on "Proua Lazare" pigem õhuke, kuid sisu poolest paks. Sündmused liiguvad mitme riigi ja ajaperioodi vahel ning lõpuks tuleb välja, et miski pole nii nagu esmalt arvasid. Tegelikult tahaksin ma sisust palju pikemalt kirjutada, kuid kardan tulevase lugeja elamust rikkuda ning selle raamatu puhul on järk-järguline, ise avastamine väga oluline. 
Selles raamatus oli palju erinevat infot, kuid minu jaoks olid eelkõige juudi kommete kirjeldused väga huvitavad. Ma töötan nimelt firmas, kus järgitakse juudi pühasid ja kontor reedeti varem kinni pannakse, sest nii jõuavad need, kes tahavad sabatit pidada, õigeaegselt koju. 
Sisukirjelduse järgi ootasin hoopis midagi muud, aga lõpptulemus oli väga hea ja eriline ning tegi sellest raamatust mu käesoleva aasta suuremaid lugemiselamusi. Soovitan kindlasti, kui armastate perekonna saladusi täis ajaloolisi romaane. 

pealkiri: "Proua Lazare"
autor: Dhonnagáin, Mac Tadhg
tõlkija: Õis, Indrek
kirjastus: Varrak
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 294
ilmumisaasta: 2023

ISBN-13: 9789985356579

inglise keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 5/5

***Suur tänu kirjastusele Varrak!***




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar