28 jaanuar 2022

Abigail Dean "Tüdruk A"


Ühest Inglismaa majast põgeneb noor tüdruk Alexandra Gracie ehk Lex (edaspidi nimetame teda ka "tüdruk A-ks), ta jookseb auto ette ning juht kutsub politsei. Politseinikud leiavad Lexi kodust ahelates, näljutatud õed-vennad, enesetapu sooritanud isa laiba ning abikaasa surnukeha juures nutva ema. Lapsed paigutatakse alguses haiglatesse ja edasi lapsendatakse erinevatesse peredesse. 
Ema mõistetakse vangi ja kui ta seal sureb, siis hakkab tüdruk A testamendi täideviijaks ning peab oma mööda ilma laialiolevad õed-vennad üles otsima.
2018. aastal vapustas Ameerikat uudis Turpini perekonna lastest. Peres oli 13 last vanuses 2-29, ühel neist õnnestus põgeneda ja politsei kutsuda. Ametivõimudele avanes õõvastav pilt, prügihunnikule sarnanev maja, kolm last ahelates, kõik alatoitunud ja räpased. Käesolev raamat ilmus 2021, nii et on kerge paralleele tõmmata, kuid autor on sellest oma loo välja arendanud. 
A. Dean kirjeldab, kuidas tavalisest perekonnast saab düsfunktsionaalne, ta annab infot killukeste haaval ning alles lõpuks hakkab juhtunust tervikliku pilt kujunema. Autor oleks võinud veelgi detailsem olla, näiteks jäi Ethani roll lõpuni häguseks. 
Kurb ja kohati raske lugeda, kuid mulle meeldis.

pealkiri: "Tüdruk A"
autor: Dean, Abigail
tõlkija: Kolk, Jüri
kirjastus: Rahva Raamat
formaat:
 e-raamat
lehekülgede arv: 352
ilmumisaasta: 2021

ISBN-13: 9789916615638

inglise keeles: "Girl A"
saksa keeles: "Girl A"

Goodreadsi hinnag: /5 

***Suur tänu kirjastusele Rahva Raamat!"***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar