27 veebruar 2018

Robert McCammon "Speaks the Nightbird" (Matthew Corbett I)


Raamatu tegevus viib meid 1699. aasta Ameerikasse. Fount Royali asustuse elanikud  usuvad, et nende seas on nõid. Linnapea ei taha omakohust ja lasi Rachel Howarthi vangikongi panna. Nüüd ootavad kõik kannatamatult, mil kohtunik kohale jõuab ja süüdimõistva otsuse langetab, sest siis saavad nad Racheli hukata ning oma eluga edasi minna. On ju loogiline, et kui nõid on kõigis hädades süüdi, siis kaovad ta surmaga ka kõik probleemid. 
Kohtunik Isaac Woodward kuulab tunnistajad üle ning mõistabki Racheli tulesurma. Isaaci sekretär Matthew on veendunud, et naine on süütu ning otsib meeleheitlikult tõendeid. 
Kui on raamatuid, mis sind kohe esimesest lausest nii kaasa haaravad, et kogu elu jääb seisma, sest pead lugemisele keskenduma, siis "Speaks the Nightbird" seda pole. Algus läheb väga vaevaliselt. Autor võtab põhjalikult aega ja sõnu kirjeldamaks, kuidas Isaac ja Matthew vihma käes sõidavad ja ööseks peatuspaika otsivad. Siis läks juba huvitavaks  ja lugesin igal vabal hetkel.
Minu jaoks on nüüd ja edaspidi 17. sajandi Ameerika märksõnaks "rotid". Neid loomi leidub igal pool rohkesti ning minus tekitasid nad jälestust ja vastikustunnet (vabandan kõigi ees, kellele rotid meeldivad). Igasugu pöördeid mahtus 800 lehekülje peale palju ja vähemalt üks neist oleks võinud ka olemata olla, kuid lõppkokkuvõttes oli väga hea lugemiselamus.

pealkiri: "Speaks the Nightbird"
autor: McCammon, Robert
keel: inglise
kirjastus: Gallery Books
formaat: pehmekaaneline
lehekülgede arv: 816
ilmumisaasta: 2007 (esmatrükk 2002)
ISBN-10: 1416552502
ISBN-13: 9781416552505
 
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: ilmus kahes osas

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar