20 aprill 2016

Rosamund Hodge "Cruel Beauty" (Cruel Beauty Universe I)

Nyx on lapsest peale teadnud, et tema saatuseks on kohaliku kurja deemonliku valitseja nn. Gentle Lordiga abielluda. Ta isa sõlmis aastaid tagasi valitsejaga kokkuleppe, et kui ta seni viljatu naine naine rasedaks jääb, siis annab ta esmasündinud tütre lordile naiseks. Nii ongi Nyx terve oma teadliku elu määratud saatuseks ette valmistunud ja treenitud, sest võimalusel on ta kohuseks valitseja tappa. 
Uude elukohta jõudes avastab ta, et abikaasa Ignifex pole üldse selline nagu ta ootas - mees annab neiule teataval määral vabadust, lubab tal maja avastada ega nõua naisekohustuste täitmist. Loomulikult armuvad nad teineteisesse ning kõik lõppeb õnnelikult. Tegemist on ju ikkagi muinasjutuga.
See raamat on segu kreeka mütoloogiast ja "Kaunitari ja koletise" muinasjutust ning vahele on põimitud isegi Rumpelstiltskini loo elemente, kuid minu jaoks see segapuder üllataval kombel toimis. Tõsi, sel on parasjagu puudujääke, lugu on mõnikord natuke aeglane ja segane ning sisaldab süžeeliini, mis mind silmi pööritama pani, kuid sellelegi vaatamata  see raamat mulle meeldis. Kuid võibolla olen ka vale hindaja, sest "Kaunitar ja koletis" on mu üks lemmikmuinasjutte.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinne: 4/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar