19 aprill 2016

Mary Downing Hahn "The Ghost of Crutchfield Hall"

Raamatu sündmused leiavad aset 19. sajandi Inglismaal. 12 aastane orvuks jäänud Florence kolib vanaonu ja -tädi  juurde Cruthchfield Halli elama. Sõbraliku uue kodu asemel ootavad teda ees väike sugulane James ja tema õe Sophia vaim ning vanatädi, kes ilmselgelt vihkab Florence'it esimesest silmapilgust alates, sest viimane meenutab väga varalahkunud Sophiat. Vaimuga kohtudes annab Sophia Florence'ile selgesti mõista, et süüdistab oma surmas James't ning teeb kõik võimaliku, et venda kiusata.
Loos oli palju rohkem potensiaali kui kirjanik ära kasutas. Algus oli põnev, kuid siis käis alla ning tegelased muutusid ebausutavaks ja tüütuks. Sophiat esitleti ärahellitatud jõmpsikana (kes ta minu silmis ka oli), kuid äkki tehti pööre ja temast räägiti kui vääritimõistetud lapsest, kes oli vennale lihtsalt äärmiselt armukade. Mina seda uskuma ei jäänud. Raamatu lõpp oli vilets, ma oleksin oodanud selgemat lahendust.
Lõppkokkuvõttes oli kiire vahepealne lugemine, mis noorele lugejale võib tõesti õudusjutuna mõjuda, kuid täiskasvanule mitte.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 3/5 (tegelik hinnang 2.5)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar