23 jaanuar 2016

Jan Burke "The Messanger"

Kakssada aastat tagasi kui Tyler Hawthorne Waterloos sõjaväljal suremas oli, pakkus salapärane mees talle surematust. Vastutasuks sai Tylerist Sõnumitooja - inimene, kes kuuleb surijate viimaseid mõtteid ning neid lähedastele edastab.
Tänapäeva maailmas on Tyler Hawthorne rikka Amanda Clarke'i naabrimeheks. Naine tunneb rikka, ilusa ja vallalise mehe suhtes suurt huvi, kuid kuuldes, et Tyler on ta surmahaigele sõbrale Ronile elulootust andnud, muutub Amanda uudishimu kiiresti vihaks. Sellist lubadust saab ju anda vaid petis. Kuid Ron hakkab tõepoolest paranema ning Tyleri ja Amanda suhted soojenevad. Mees hakkab unistama sureliku elust koos Amandaga, kuid selgub, et Sõnumitooja ametist loobumine pole sugugi lihtne ning olukorda raskendab kunagise "heategija" Lord Varre ehk Adrian deVille väljailmumine.
Loo idee meeldis mulle väga ja raamatut oli väga huvitav lugeda, kuid ma ei mäleta, et oleksin varem kohanud nii igavat naispeategelast. Amanda sai vanemate surma järel korraliku varanduse omanikuks, pole kunagi elus tööl käinud ega kavatsegi teha. Mida teeb 24 aastane sõpradeta ja töökohata ning hobideta naine päevad läbi? Korra tahtis ta "kasulik" olla ja ja läks Tyleriga tööle kaasa, aga see oli ka kõik. See, et nende vahel mingigi tõmme tekkis, on mu jaoks siiani arusaamatu.
Tasub lugeda, eriti kui sellised natuke süngemad lood meeldivad.

eesti keeles: "Viimsete sõnumite tooja"
saksa keeles:  pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 3/5


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar