13 aprill 2015

Stephen King "Doctor Sleep"


Järg raamatule "The Shining", millest kirjutasin siin. Eelmise raamatu väike poiss Danny on suureks saanud (nüüd Dan) ja käib oma isa jälgedes - ta on joodik, rändab mööda maad ringi ning elatub juhutöödest. Ühe üheöösuhtejärgsel hommikul teeb ta midagi sellist, mis teda aastateks piinama jääb, kuid aitab tal oma elus uue lehekülje pöörata. Dan asub tööle hospises ja käib Anonüümsete Alkohoolikute kohtumistel. 
Teistest tegelastest tuleb mainida Abrat, kelle sära on tugevaim, mida tükil ajal nähtud ning True Knoti. Viimane on grupp "vampiire", kes toituvad laste säradest. Nad jälitavad neid ning tapavad ohvri piinarikkalt, sest siis on sära eriti toitev. Abra on nende jaoks väga ahvatlev ja vastupandamatu. 
Raamatu järelsõnas kirjutab King sellest, kuidas mitmed lugejad ta käest küsisid, mis Dannyst edasi sai ja see raamat annab neile kõigile küsimustele vastuse. Eraldiseisva teosena on see natuke liiga lääge ja ettearvatav, kuid järjena hea, sest autor annab Dannyle kõik selle, mille ta aja jooksul kaotas - uue alguse ja perekonna ja kui nii võib öelda, siis isegi elumõtte. Kui sa hoolisid sellest väikesest poisist "The Shiningus", siis võid "Doctor Sleepi" läbisaades ja käest ära pannes rahulikult hingata, sest ta sai hea "elu" ja väärilise lõpu. 

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Doctor Sleep"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar