06 märts 2015

V.E. Schwab "Vicious"

Victor (Vic) Vale ja Eliot (Eli) Cardale on tudengid, toakaaslased ja sõbrad. Kursusetööde teemade valmise ajal valib Eli kõigile ootamatult uurimisobjektiks ebatavalised inimesed (ExtraOrdinary).  Tema hüpotsees on, et kliinilises surmas olnud ja n.ö. tagasipöördunud inimestel on ebatavalised võimed. Hüpoteesi testmiseks otsustavad Vic ja Eli end tappa ja vaadata, mis edasi juhtub. Eli sureb esimesena ja  ellu ärgates on ta igast vigasusest paranev. Vici katsetuse ajal läheb midagi väga valesti ja noor tüdruk sureb. Victor läheb vangi. 
Aastaid hiljem tuleb Vic vangist välja ja koos noore kaaslase Sydneyga hakkab ta Elit taga ajama. Ühelt poolt innustab teda kättemaks, teisalt tahab ta Elit takistada, sest viimane näeb end kangelasena, kelle missiooniks on teisi ebatavalisi inimesi tappa. 
Raamat ei tahtnud alguses üldse vedama hakata, sest need eksperimendid meenutasid mulle kangesti kunagi nähtud filmi, milles meditsiinitudengid täpselt sama asjaga tegelesid. Siis aga läks põnevaks ning lõpplahendus oli päris ootamatu. Huvitav teistmoodi lugemine oli.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar