09 aprill 2014

Cassandra Clare "Clockwork Angel"

19. sajandi lõpp. Theresa Gray on orvuks jäänud neiu, kes peale tädi surma Londonisse venna juurde sõidab. Sadamas ei võta teda oodatult vastu mitte vend Nate, vaid õed Black ja Dark. Õekesed võtavad Tessa vangi ning sunnivad teda oma seni varjul olnud jõude kasutama. Selgub, et Tessa suudab kuju muuta ning see teeb teda salapärase Magistri jaoks väga ihaldusväärseks.
Hiljem päästavad shadowhunterid ta pooljuhuslikult ära ja võtavad oma hoole alla. Edasi kulgeb kõik juba üsna oodatud rada pidi - armukolmnurk, reetmine jne. Otsad jäävad lahtiseks ning sarjas on veel kaks raamatut.
Kuna ma olin sama autori "Surmava arsenali" sarja juba lugenud, siis erilisi üllatusi ei valmistanud, sest tegelased ja lugu on üsna sama mustri järgi kirja pandud. Küll pean ütlema, et selle raamatu tegelased häirisid mind rohkem, nt. Tessa pidev ohkimine, kuidas teenijad jm. inimesed oma kohta ei tea. 
Lõppkokkuvõttes üten, et lugeda võib, eriti kui tunned sellest maailmast puudust või tahad aega täita kuni "Surmava arsenali" saja viimane raamat ilmub, aga minu lemmikuks see ei kujunenud.    

eesti keeles: "Kellavärgiga ingel" Põrgu sõdalased I raamat
saksa keeles: "Clockwork Angel: Chroniken der Schattenjäger".


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar