11 aprill 2014

Amanda Stevens "The Kingdom"

Amelia seiklused jätkuvad sama koha pealt, kus eelmine osa lõppes (esimesest raamatust kirjutasin ma siin).
Suhtest Devliniga ei saanud asja ja nii ongi Amelia õnnelik, et saab uue töö kallale asuda. Ta läheb taastama Asher Falls'i Thornhill surnuaeda. Linnakesse jõudes tajub ta, et midagi on väga valesti, Asher Falls oleks kui kurjust täis vaimude linn. Kas on põhjuseks järve põhja jäänud surnuaed ja linnaosa või tegutsevad kohalikud nõiad?
Loo kujunemise käigus selgub, et ta on Asher Fallsiga hoopis tihedamalt seotud kui ta arvata oskas. Amelia on lapsendatud ja ta bioloogiline ema oli sellest linnakesest pärit. 
On vaime ja õudust, isegi rohkem kui esimeses raamatus, aga minu jaoks jäi puudu see miski, mis eelmise nii põnevaks tegi. Jääb mulje, et selle raamatu kirjutamise ajaks on autor teada saanud, et tal tuleb üksikraamatu asemele terve sari kirjutada ja selle asemel, et esimeses raamatus tekkinud küsimustele vastuseid anda, tekitab uued tegevusliinid (Amelia lapsendamine ja päris perekond jt.). Oodatud lahendust Devlinit kummitavatele vaimudele ja suhtele Ameliaga ei saanudki. Ehk leidub vastus kolmandas raamatus.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Totenlichter" (ilmub 16.05.2014)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar