23 juuli 2024

Helen Dixon "Mõrv Enderley Hallis" (II)


Raamatu sündmused toimuvad 1933. aastal Inglismaal. Kitty Underhay on asjalik noor naine, kes juhib koos oma vanaemaga hotelli. Sarja avaraamatus tuli tal vanaema äraoleku ajal tegeleda väljailmunud sugulaste, kadunud rubiini ning mõrvajuhtumiga. Tol korral oli Kittyle suureks abiks hotelli uus turvaülem Matthew (Matt) Bryant. Oli eeldada, et nende kahe vahel on tekkimas soojemad tunded.
Eks see kõik tegi Kitty natuke kuulsaks ja nii pole imestada, et senitundmatud isapoolsed sugulased ta vastu huvi tunnevad. Kitty kutsutakse uhkesse Enderley Halli aega veetma, kuid rahulikust puhkusest on asi kaugel. Majaomaniku valduses olevad riikliku tähtsusega paberid varastatakse ning tapetakse üks majaelanikest. Kitty on paratamatult üks kahtlusalustest, sest enne tema saabumist oli ju kõik korras. Matt tuleb talle jällegi appi ja üheskoos tehakse kurjategija isik kindlaks.
Mulle meeldis natuke vähem kui eelmine osa ning seda üksnes põhjusel, et Kitty-Matti omavahelist suhtlemist oli liiga vähe. Samas sai Kitty oma ema kohta natuke rohkem teada ja on loota, et järgmistes osades avastab ta veelgi rohkem detaile. Matti taust on ikka veel suur saladus. 
Loen kindlasti edasi, sest sellest näib kujunevat mõnus muhekrimi sari. Helen Dixon suudab kahe maailmasõjavahelisest Inglismaast luua samasuguse mõnusa ja õduse mulje, kui Agatha Christie, kus isegi kuriteod polnud nii võikad, kui tänapäeval. 

pealkiri: "Mõrv Enderley Hallis"
autor: Dixon, Helen
tõlkija: Jälle, Ülle
kirjastus: Eesti Raamat
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 264
ilmumisaasta: 2023

ISBN-10: 9916735166
ISBN-13: 9789916735169

inglise keeles: "Murder at Enderlay Hall"
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 3.5/5 

***Suur tänu kirjastusele Eesti Raamat!***


22 juuli 2024

Emily Henry "Funny Story"


Daphne pidi abielluma Peteriga, neil oli kõik juba valmis - ruumid, kutsed, kleit, kaunistused, menüü paigas jne. ja siis teatab Peter, et tegelikult on ta terve elu armastanud vaid oma lapsepõlvesõpra Petrat ja jätab kihlatu maha. Kuna nende maja on mehe nimel, kolib Daphne ajutiselt Petra endise elukaaslase Milesi korterisse.
Paar kuud hiljem saadavad Peter-Petra oma eksidele pulmakutsed. Daphne vastab Peterile, et tema ja Miles tulevad, aga paarina. Selleks hetkeks pole neil muidu veel mingit suhet, aga koos aega veetes, hakkab asi kiiresti susisema. 
Hea suveraamat. Kuigi tead juba algusest peale, kuidas lugu lõppeb, on teekond sinnani tore lugemine, sest Daphne ja Miles on toredad tegelased ning ma nautisin nende omavahelist aasimist. Eriti meeldis mulle see, et sündmused toimuvad Michiganis, mu koduosariigis. Lõpetasin lugemise vahetult peale seda, kui olime põhjapoolt tagasi tulnud ja raamatus nimetatud kohad tulid tuttavad ette. 
 
pealkiri: "Funny Story"
autor: Henry, Emily
kirjastus: Berkley
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 400
ilmumisaasta: 2024

ISBN-10: 0593441281
ISBN-13: 9780593441282

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4.5/5 

21 juuli 2024

Agatha Christie "Halloweenipidu"


Laste Halloweenipeol tapetakse tüdruk, kes vaid mõni tund enne surma kõigile kuulutas, et nägi kunagi mõrva pealt. Samas oli ta kõigile teada tuntud valetaja ning tähelepanuotsija. Kas ta rääkis seekord tõesti tõtt, mõrvar juhtus seda pealt kuulma ning sooritas enda isiku varjamiseks veel ühe kuriteo? Küsimusi ja oletusi on palju, aga vastuseid mitte ühtegi. Õnneks on Hercule Poirot koos oma sõbranna Ariadne Oliveriga kohal ning valmis juhtumit uurima ja lahendama. 
Olles paljusid Agatha Christie raamatuid lugenud, julgen öelda, et see pole tema tugevaim teos. "Halloweenipidu" oli ülesehituse poolest väga tuttav, aga ikkagi suutis autor mind üllatada, sest ma ei arvanud mõrvari isikut enne lõppu ära. 
Vaatasin ka sellest teosest inspireeritud, 2023. aastal linastunu filmi ära ning see oli lihtsalt kohutav. Raamatut julgen veel soovitada, filmi aga ei mingil juhul.

pealkiri: "Halloweenipidu"
autor: Christie, Agatha
tõlkija: Suits, Krista
kirjastus: Varrak
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 287
ilmumisaasta: 2023 (esmatrükk 1969)

ISBN-13: 9789985358757

inglise keeles: "Hallowe'en Party" 
saksa keeles: "Die Halloween-Party"

Goodreadsi hinnag: 3/5

***Suur tänu kirjastusele Varrak!***