10 mai 2024

Luna McNamara "Psyche ja Eros"

 
Eros on kirejumal, Psyche printsess, kes ettekuulutuse järgi taltsutab koletise, keda isegi jumalad kardavad. Nii saab Psyche sõdalasele kohase väljaõppe, sest kuidas ta muidu koletisele vastu astuks. Neiu ilu ja populaarsus vihastavad jumalanna Aphroditet. Viimane annab Erosele käsu Psychet noolega sihtida ning seeläbi talle armastuse needus peale panna. Eros kriimustab noolega iseennast ja nii on needus hoopis temal. 
Eros armub needuse mõjul Psychesse, kuid neiu ei tohi teda kunagi näha, muidu nad kaotavad teineteist igaveseks. Lahenduseks on see, et päevasel ajal moondub Eros mõneks loomaks, öisel ajal on ta voodis inimese kujul, kuid tuba pime. 
Miks see raamat mu riiulisse jõudis? Sest poes lahti lüües lugesin esimesena lause: "Kas kassidel on nimed?". On ju hea põhjus raamatut osta? Teine põhjus on, et lugesin lapsena palju kreeka müüte. Psyche ja Erose lugu polnud mulle meelde jäänud ja nii ei oska ma ka hinnata kui palju autor loomingulist vabadust võttis, kuid sellest pole midagi, sest oli mõnus lugemine. Raamat on pildil Tasku Rahva Raamatu kohvikus, mis koos raamatupoega on üks mu lemmikkohti Tartus.
 
pealkiri:  "Psyche ja Eros"
autor: McNamara, Luna
tõlkija: Vahtrik, Reti Maria
kirjastus: Varrak
formaat:
 pehmekaaneline
lehekülgede arv: 296
ilmumisaasta: 2024

ISBN-13: 9789985359785 

inglise keeles: "Psyche and Eros"
saksa keeles: "Psyche und Eros: Denn wahre Liebe ist mehr als ein Mythos.

Goodreadsi hinnag: 3.5/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar