13 mai 2020

Alison Weir "Katherine of Aragon: the True Queen" (Six Tudor Queens I"


Henry VIII ja ta kuue naise lugu käsitletakse ajaloolistes romaanides tihti ning Alison Weir on võtnud nõuks neist igaühe kohta raamat kirjutada. Käesolevaks hetkeks on sarjas ilmunud viis teost.
Katariina Aragonist oli esmalt abielus Henry vanema venna Arthuriga, kuid jäi viimase surma järel leseks, Henry troonile tõustes, sai tema naiseks ning kuningannaks. Nende armastuslugu algas kirglikult ja paljulubavalt, kuid lõppes traagiliselt, sest suhtest ei sündinud loodetud meessoost järeltulijat. Henry lahutas end abikaasast ja abiellus Anne Boleyniga, Katariina aga suri kõrvaleheidetuna üksinduses ning vaesuses.
See oli mu esimene Alison Weiri raamat ja ta kirjutamisstiil meeldis mulle väga. Selles ei olnud tohutu pikke ja põhjalikke kirjeldusi, mida mõnikord ajaloolistes romaanides kohata võib, tegelased olid tavalised inimesed, koos oma heade ja halbade külgedega. Huvitav oli lugeda, et autoril oli Katariina ja Arthuri abielu osas vaatenurk, mida ma enne kuskilt mujal kohanud polnud. Soovitan, kui temaatika huvi pakub.

pealkiri: "Katherine Katherine of Aragon: the True Queen"
autor: Weir, Alison
keel: inglise
kirjastus: Headline Fiction
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 696

ilmumisaasta: 2016
ISBN-10: 1472227476
ISBN-13: 9781472227478
  
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnag: 4/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar