31 jaanuar 2018

Minette Walters "The Last Hours"


1348. aasta juunis saabub Inglismaale Must Surm. Katk levib kiiresti ning uudised surmavast haigusest jõuavad ka Develishi piirkonda. Omanik Sir Richard on parasjagu kodust ära, tütar Eleanorile abielulepingut sõlmimas, kuid ta naine Leedi Anne võtab juhtimise üle ning otsustab oma alamate päästmiseks kõik inimesed lossi tuua ning väravad sulgeda. Kedagi ei lasta sisse ja nii jääb teisele poole müüre ka haigusesse nakatunud Sir Richard, kes viimaks sureb. Tema lahkumist ei leina keegi peale tütre.
On loomulik, et selline eraldatus välismaailmast muudab senised hierearhiareeglid kasutuks ning tekitab pingeid, kuid täpsemalt lugege juba raamatust.
Olin juba ammu plaaninud midagi Minette Waltersi sulest lugeda, sest olin ta kohta vaid häid sõnu kuulnud. Valisin kõige viimati ilmunud "The Last Hours-i" ning kuigi ma autori kirjutamisstiili väga nautisin, jäi tempo minu jaoks natuke liiga aeglaseks. Algus oli väga huvitav ja paljutõotav, kuid umbes poole pealt hakkas sündmustik venima. Jäi mulje, et kirjanik isegi ei teadnud, kuhu ta oma looga tahab välja jõuda. Lõpp jäi aga lahtiseks, mis viitab järjele.   

pealkiri: "The Last Hours"
autor: Walters, Minette 
keel: inglise
kirjastus: Allen and Unwin UK
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 550
ilmumisaasta: 2017
ISBN-13: 9781760632137
 
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud 

Goodreadsi hinnag: 3.5/5 



 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar