01 august 2016

J.K. Rowling "Harry Potter and the Cursed Child" (Harry Potter IX)

Seitsmenda Harry Potter raamatu sündmustest on möödas 19 aastat (lugege vastava raamatu epiloogi, näidend algab täpselt samamoodi) ja Harry, Ron, Hermione ning Draco on kõik täiskasvanuks saanud ja pere loonud. Harry ja Ginny on abielus ning neil on kolm last - James, Albus ja Lily. Ronil ja Hermionel on tütar Rose ning Dracol poeg Scorpius. On saabunud aeg, mil Albus, Rose ja Scorpius esimest korda Sigatüüka Nõiduse ja Võlukunsti Kooli lähevad. Pinged ja põnevus on suured, sest teatavasti said nende vanemate omavahelised sõprus- ja vihasuhted alguse just esimesel aastal ning vähetähtis pole ka küsimus, kes kuhu majja kuuluma saab. Loo põhitegelased on Albus ja Scorpius ning põhiküsimusteks, kuidas elada minevikus tehtud valikutega olevikus; mis oleks kui meil oleks võimalik juhtunut muuta ja kuidas elada vanematelt saadud "pärandiga"?
Mina hindasin seda teost viie punktiga, kuid raamat on saanud nii madalaid hindeid kui ka negatiivseid arvustusi ning ma saan aru küll miks. Kõik sõltub ootustest, seepärast soovitan ma tulevasel lugejal jätta kõrvale (l)ootus lugeda midagi Harry Potteri sarjaga samaväärset. Nimetus kaheksas osa on tinglik, pigem on tegemist seitsmenda raamatu epiloogi pikema variandiga. Ka on näidendi formaat võrreldes ilukirjandusliku tekstiga lakoonilisem, sest näidendi maht ja vorm ei võimalda edasi anda  sama, mis raamat ning taust tuleb lugejal endal juurde mõelda
Minu jaoks oli see kui südamilik ja natuke nukker taaskohtumine vanade ja kallite sõpradega. Selline ajalimiidiga kokkusaamine, kus istute, meenutate juhtunut, räägite perest ja lastest ning siis lähete jälle lahku, teades, et nendega on kõik hästi.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 5/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar