18 august 2016

Julian Fellowes "Belgravia"


15. juunil, 1815. aastal toimus Brüsselis Richmondi hertsoginna korraldatud uhke ball. Peo ajal tuli teade, et Napoleon on alustanud rünnakut Waterloole ning kõik ballil olevad sõjamehed läksid lahinguväljale. Mõned ei jõudnud isegi riideid vahetada ja surid samas rõivais, milles nad natuke aega tagasi pidutsesid.
Teiste hulgas osalesid ballil ka madalamast soost Sophia Trenchard, kelle isa oli põhimõtteliselt vaid kaupmees ning kõrgest soost Edmund Bellasis, kes näisid  omavahel väga hästi läbi saavat. Siis hüppab tegevus ajas 25 aastat edasi ning kumbagi pole enam elavate kirjas. Tuleb välja, et tookord juhtus Sophia ja Edmundi vahel midagi, mille tagajärjed ulatuvad aastate taha ja sellest saavadki kõik järgnevad sündmused alguse.
Usun, et raamat imponeerib väga "Downton Abbey" fännidele, sest autor on ju sama, kuid mina pole kahjuks või õnneks nimetatud sarjaga tuttav, seega ei oska ma selle pilguga vaadata.  Minu jaoks oli "Belgravia" meelelahutuslik lugemine, kuid keskpärane ja stereotüüpsete tegelaste ning süžeeliinidega. See on kirjutatud stiilis, mida oleks teleekraanil põnev jälgida, kuid kirjutatuna venib liiga pikaks. Küll meeldis mulle, et tegelaste hulgas olid ka teenijad ning keegi polnud sajaprotsendiliselt hea või halb, igaühel neist oli tegutsemiseks oma motiiv ning põhjendus. Lõpp oli siiski liiga lääge ja muinasjutuline.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 3/5


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar