26 juuli 2016

Eve Chase "Black Rabbit Hall"

Raamatus on kaks jutustajat. Esiteks, Lorna, kes tänapäeva Inglismaal koos oma peigmehe Joniga mööda Cornwalli ringi sõidab ja pulmapeo pidamiseks sobivat kohta otsib. Nad juhtuvad maja juurde, mida kohalik rahvas "Musta jänese majaks" (Black Rabbit Hall) kutsub. Jon pole halvas seisukorras olevast hoonest vaimustuses, kuid Lorna on veendunud, et pidu peab toimuma just selles kohas. Maja tõmbab teda otsekui magnetina enda poole.
Teiseks jutustajaks on Amber Alton, kes räägib meile oma lugu 1968-1969. aastatest. Ta elas "Musta jänese majas" koos oma vanemate ning kaksikvenna Toby, venna Barney ning õe Kittyga. Emaga juhtub õnnetus ning isa abiellub uuesti. Võõrasema Caroline toob perekonda ka uue venna Luciani. Uute pereliikmete lisandumine ei möödu valutult ja suurim vastuseis tuleb Toby poolt.  
Mõnikord loen ma Goodreadsist arvustusi, eriti neid, milles on antud madal hinne raamatule, mis mulle tegelikult väga meeldis. Leidsin ühe, milles kirjutati, et nimetatud raamatus on nii seksi kui vandumist ning hinnanguks anti vaid üks punkt. Kui te juhuslikult sama arvustuse otsa satute, siis palun ärge seda küll uskuge. "Black Rabbit Hall-is" olevad vandesõnad ja intiimsus võivad küll häirida vaid ülitundlikku inimest. Kuid raamat sobib kindlasti neile, kes armastavad Kate Mortoni või Lucinda Riley raamatuid, sest on täpselt selline erinevates ajastutes jooksev perekonnalugu. Ette võiks heita vaid aeglast algust, ma vist lugesin vahepeal isegi teise raamatu läbi, sest kuidagi ei saanud vedama, kuid siis läks paremaks. Mulle isiklikult meeldisid Amberi osad rohkem, kuid teiega võib vastupidi olla. Lõpeks oli see hea suvelugemine ning Eve Chase on kindlasti autor, kelle uutel raamatutel ma edaspidi silma peal hoian.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Black Rabbit Hall"

Goodreadsi hinnag: 4/5 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar