01 märts 2016

Rae Carson "Walk on Earth a Stranger" (Gold Seer I)

Triloogia esimese osa sündmused leiavad aset 1849. aasta kullapalaviku aegses Ameerikas. Viieteistkümneaastasel Leah Westfallil on anne, mis oleks kulda ihaldavatele inimestele äärmiselt kasulik, nimelt suudab ta kulda tunnetada ja vaevata maapinnast leida. Leah vanemad hoiavad tütre oskusi lapse ohutuse nimel saladuses, kuid näib, et siiski mitte piisavalt hästi, sest ühel päeval koju tulles leiab Leah oma isa ja ema mõrvatuna. Kui onu Hiram tuleb pärijana valdusi üle võtma, siis taipab Leah, et onu on nii ta andest teadlik, kui ka vanemate tapja.
Ta riietab end poisiks, muudab nime Leeks ja põgeneb kodust Kalifornia poole. Sõber Jefferson asus juba enne teele ning Lee loodab teda üles leida. Mõlemad palgatakse vankrite karavani juurde abitöölisteks ning üheskoos teiste perekondadega asutakse teele lubatud kullaväljade suunas. Teekond sinnani on pikk ja ohtlik ning mitte kõik alustanud ei jõua kohale.
Ootasin selle raamatu lugemist suure huviga, sest kirjanik on erinevalt paljudest teistest hetkel populaarsete noorteraamatute autoritest, sündmustiku paigutanud hoopis minevikku. Algus oli natuke aeglane, kuid siis haaras kirjutatu mind kaasa ja ma lugesin suure huviga lõpuni. Eriti põnev oli karavani liikumise osa. Tõsi, paar stseeni panid mind oma ebaloogilisusega kulmu kergitama, kuid loole tervilikult ei avaldanud need mõju. Kuna tegemist on alles esimese raamatuga, siis on loodetavasti palju sündmusi veel ees ja ma ootan juba, millal sügisel ilmuvat teist osa lugeda saan, sest "Walk on Earth a Stranger" lõppes põneva koha peal.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 3/5 (tegelik hinnang 3.5)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar