26 mai 2024

Kate Morton "Kojutulek"


Jess on austraallanna, kes elab juba aastaid Londonis. Hetkel on ta elu tõsises kriisis - suhe elukaaslasega lagunes ja ajakirjanikuna tööd pole, aga majalaen tahab maksmist. Kõige tipuks teatatakse talle, et vanaema Nora kukkus kodus ning on haiglas. Vanaema oli Jessile ema eest ja kasvatas teda, samal ajal, kui pärisema Polly oma elu järje peale üritas saada. 
Jess lendab kohe Austraaliasse ning avastab Nora kodus vanaonu perekonda puudutava traagilise perekonnasaladuse, mille olemasolust tal aimugi polnud. 
See on kurb raamat (valedest) otsustest, mis teistegi inimeste saatust mõjutavad. Teed vihas või südamevalus midagi, mille tagajärjed lumepallina kasvama hakkavad ja lõpuks kõik oma teel hävitavad. Mõnda inimest süüdistan ta tegudes rohkem, kui teist ja kuna ma raamatu sisu rikkuda ei taha, siis ütlen vaid, et Nora mulle ei meeldinud. Alguses mõjus ta sooja inimesena, kuid lõpuks ei andnud ma talle Polly niisugust kohtlemist andeks. Usun, et teistsuguse vanema puhul oleks Polly ka palju enesekindlam olnud ning ise Jessi kasvatamisega hakkama saanud. Loodan vaid, et need kaks omavahelise suhte kuidagi parandatud saavad.
Lugedes tundus mõnikord liiga pikk ning veniv, tabasin end mõtlemast, et kas seda või teist osa oli ikka päriselt vaja, kuid raamatu lõpuks sain aru, et oli ikka küll. 
Mulle meeldis ja soovitan teilegi, kui otsite aeglase kuluga raamatut. Kiireks lugemiseks "Kojutulek" mu arvates eriti ei sobi.

pealkiri: "Kojutulek"
autor: Morton, Kate
tõlkija: Tõnismann, Lii
kirjastus: Varrak
formaat:
 kõvakaaneline
lehekülgede arv: 558
ilmumisaasta: 2024

ISBN-13: 9789985359556

inglise keeles: "Homecoming"
saksa keeles: "Heimwärts"

Goodreadsi hinnag: 5/5 

***Suur tänu kirjastusele Varrak!***

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar