30 oktoober 2017

Jane Harper "Dry" (Aaron Falk I)

Austraalia linnakeses Kiewarras pole juba kaks aastat vihma sadanud ja põua mõju tunda nii maas kui inimestes. 

Kiewarras elanud Hadleri perekonna kaks liiget on jõhkralt mõrvatud ning ilmselgeks süüdlaseks näib olevat pereisa Luke, kes esmalt tappis oma naise ja poja  ning sooritas siis enesetapu. Kuid miks ta pisitütre ellu jättis?
Matusteks tuleb linna Luke´i vana sõber Aaron Falk, kes lahkus Kiewarrast kahekümne aasta eest, pärast seda kui teda mõrvas kahtlustati. Kuigi nad tol ajaperioodil koos polnud, andis Luke talle alibi ning teoreetiliselt oli Aaron süütu, kuid ilmselgelt ei uskunud elanikud seda ja mehe tagasitulek toob mitmed kunagised kahtlused uuesti päevavalgele. 
Kuna Aaron töötab nüüd politseis, siis paluvadki Luke´i vanemad tal tõestada, et nende poeg polnud külmavereline mõrvar ning tapjaks oli hoopis keegi teine.
Olin Harperi raamatu kohta mitmelt poolt ülikiitvad sõnu kuulnud ja nii oli huvi lugeda suur. "The Dry" oli küll huvitav, sest Austraalia pakub hoopis teistsuguse tausta kui Inglismaa või Skandinaaviariigid, kuid ka natuke veniv.  Seepärast ei paigutu see mu aasta hittide hulka, vaid jääb keskpäraseks lugemiselamuseks. 
Tean, et autor otsustas selle sarjaks kirjutada ning uus osa ilmub 2018. aastal, kuid ma ei saa päris täpselt aru, miks see vajalik on või kuidas see välja nägema peaks, sest traditsioonilist politseijaoskonna-uurijate tausta raamatus polnud. Minu arvates oli see terviklik kriminull ja järge ei vajanuks, iseseisvaid krimiraamatuid on uuemas kirjanduses niigi vähe.

pealkiri: "Dry"
autor: Harper, Jane
keel: inglise
kirjastus: Flatiron Books
formaat: kõvakaaneline
lehekülgede arv: 326
ilmumisaasta: 2017 (esmatrükk 2016)
ISBN-10: 1250105609
ISBN-13: 9781250105608
 
eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "The Dry"

Goodreadsi hinnag: 3.5/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar