25 aprill 2013

Helene Hanff "84, Charing Cross Road"

Londonis on tänav Charing Cross Road, mis raamatu- ja lugemishuvilisele inimesele näib maapealse paradiisina, sest tänav on täis raamatupoode (ning seal asub ka Harry Potteris mainitud Lekkiva Katla kõrts)
Raamat "84, Charing Cross Road" on ongi seotud ühe sellel tänaval asunud poega. 1949. aastal kirjutab ameeriklanna Helene Hanff Marks & Co raamatupoele, sooviga osta mõningaid raamatuid. Tema ja poe töötaja Frank Doeli ning hiljem ka teiste töötajate vahel algab tihe kirjavahetus. Alguses on kirjade põhirõhk raamatutel, kuid siis kirjutatakse ka muust elust ja olust. Helene ja Franki kirjavahetus ning sõprus kestab kaks aastakümmet kuni Frank 1968. aastal ootamatult sureb.
Tegemist on tõestisündinud looga ning raamatus olevad kirjad on ehtsad. Nad ei kohtunud kunagi, elasid erinevates riikides ja kultuurides, kuid ometi olid nad head sõbrad.  
Seda raamatut soovitati mulle aastaid tagasi ja alles nüüd jõudsin selleni. Aitäh, Mary lugemissoovituse eest! Väga armas lugemine (vaatamata sellele, et 99.9% mainitud raamatutest on mulle täiesti võõrad), ainuke mida võiks ette heita on see, et umbes 100 leheküljelist raamatut ei jätku kuigi kauaks. Raamatu esmatrükk ilmus 1970.aastal.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "84, Charing Cross Road: Eine Freundschaft in Briefe"




3 kommentaari:

  1. Vat see raamat tekitas minus ka huvi, ma pean otsima hakkama, kas jääb kusagil silma

    VastaKustuta
  2. No lõpuks ometi on kellegil blogist midagi kasu ka :) Kui sulle ette jääb, siis loe kindlasti.

    VastaKustuta
  3. ja kui ei jää ette, siis mõtleme midagi välja :)

    VastaKustuta