27 aprill 2016

Alwyn Hamilton "Rebel of the Sands" (Rebel of the Sands I)


16 aastane Amani  Al'Hiza elab pärast ema hukkamist onu perekonna juures Dustwalki linnakeses. Neiu pole oma olukorra ning tulevikuväljavaadetega rahul (onu plaanib teda endale naiseks võtta) ning on otsustanud uut ja paremat tulevikku otsima minna. Amani loodab põgenemiseks vajaliku raha teenida täpsuslaskmise võistluses, kuid raha asemel leiab ta hoopis noormehe Jini, kellega koos nad läbi kõrbe parema tuleviku poole teele asuvad. Noored kogevad erinevaid seiklusi ning jõuavad lõpuks  vastupanuliikumise juurde välja.
Mõnikord juhtub kätte raamat, mis on hoopis midagi muud, mida sa sisukirjelduse järgi oodanuks. "Rebel of the Sands" täpselt selline üllataja. Kaanekujundus on imeilus ja kirjelduse järgi ootasin mingisugust varianti "The Golem and the Jinni" loost, kuid sain... ei oskagi päris täpselt öelda, mida. Alwyn Hamilton kirjutab huvitavalt, kuid raamatu põhiprobleemiks on mu arvates see, et ma ei saanud kordagi aru, kuhu see lugu täpselt välja jõudma peaks. Jah, on halbades tingimustes elav neiu, kes soovib sellest olukorrast välja rabeleda ja midagi paremat leida. Kuid mis ajastus see toimib ja kus? Miks täpselt vastupanuliikumine tekkis? Kes täpsemalt on need müstilised olendid? jne. Tekkinud küsimuste vastuseid võib vaid ridade vahelt lugeda ja aimata.
Tahaksin järgmist osa siiski lugeda, et teada saada, kuidas autor lugu edasi arendab, sest vaatamata segadusele, vägivallale ja joomisele, oli see siiski kaasahaarav lugemine.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud

Goodreadsi hinnang: 4/5 (tegelik hinnang jääb neljast allapoole)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar