15 jaanuar 2016

Gillian Flynn "The Grownup"

Raamatu peategelane on terve oma elu teeninud elatist teiste inimeste käest raha välja petmisega. Alguses ta kerjas, siis töötas Spiritual Palmsi nimelises salongis "klienditeenindajana" ja kui ta randmevalu tõttu oma tööd enam jätkata ei saanud, siis sai temast ametikõrgendusena selgelnägijana.
Ühel päeval tuleb "lugemiseks" salongi Susan Burke, kes kurdab, et ta majas on midagi väga halba toimumas. Hea inimestetundja ja petisena rihib neiu kohe välja, et siit on kerge teenistus tulemas ning läheb Susani Viktooriaaegset maja "puhastama". Ta kohtub Susani teismelise kasupojale Milesiga, kes näib kui kurjast vaimust vaevatud.
Loo esimene pool on äärmiselt põnev ja värskendavalt naljakas, sest peategelane on nii oma olemuse kui ameti poolest tavapärastest naiskangelastest väga erinev, kuid lõpp mulle ei meeldinud. Ma eelistan selgust, olgu siis tegemist vaimude või hullumeelsetega. Järgnevate lugejate huvides ei hakka ma seda siin täpsemalt lahkama. Mis majas tegelikult toimus ja kes või mis on kõige selle taga, selgugu raamatust.

* Tegemist on lühijutuga, mis on eelnevalt ilmunud George R. R. Martin’s Rogues antoloogias, kuid seal kannab nime: "What Do You Do?".

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: "Broken House"

Goodreadsi hinnang: 4/5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar