31 detsember 2015

Christopher Buckley "The Relic Master"

1517. aasta, Dismas tegeleb "ehtsate" reliikviate äriga ning hangib esemeid kahe tähtsa kliendi, Targa Fredericku ja peatselt kardinaliks saava Albrechti, erakogudesse. 

"“I don’t complain. They’re very different people. For Albrecht, the relics are business. Frederick loves his relics for themselves.""

Albrecht tahab oma kollektsiooni Jeesuse surilina, kuid originaal on juba kellegi teise valduses ning kõik ülejäänud, mis Dismasele ette satuvad, on vaid haledad koopiad. Kui Dismas oma suure vaevaga kogutud varandusest ilma jääb, siis tuleb ta sõbrale saksa maalikunstnikule Dürerile "geniaalne" idee ise surilina maalida ja lasta Dismasel see hea raha eest maha müüa. Mõeldud, tehtud. Taskud raha täis, arvavad mõlemad, et asi on lõpetatud, kuid Dürer sai käkiga hakkama. Ta lisas surilinale detaili, mida originaalil kindlasti olla ei saanud. Dismas saab Albrechtilt oma pattude lunastamiseks käsu "õige" surilina varastada ja talle tuua. Koos Düreri ja mõnede sõduritega, asubki ta Savoiasse teele.
Niipea kui ma "The Relic Master'it" Amazonis nägin, teadsin, et tahan seda lugeda, sest kirjelduse järgi tundus see olevat täpselt see, mida otsin. Nimelt proovin ma juba tükk aega leida raamatut, mis oleks sarnane ja võrdväärne mu lemmikraamatute Ken Folleti "The Pillars of the Earth-i" ja "World Without End-iga", kuid seni pole see mul veel õnnestunud.  Pettusin sellelgi korral. Kirjelduste põhjal ootasin midagi palju paremat. Tõsi, et kuni selle kohani, mil surilina pettus välja tuli, oli raamat päris hea, kuid edasi läks igavaks ja kokkuvõttes oli loetu lihtsalt keskpärane.

eesti keeles: pole ilmunud
saksa keeles: pole ilmunud


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar